Zájezd z portálu Miklastour.cz

PAŘÍŽ - LISIEUX - REMEŠ / 2 volná místa!!

Kód: 19087
Termín: 19.08.2017 - 25.08.2017
Cena: 8 990,- Kč

Farní pouť pro farnost Mysločovice. . Prvořadým cílem pouti je návštěva sv. Terezie v Lisieux. Pouť má jen jeden noční přejezd při cestě domů.

Program zájezdu:
1. den:- Mysločovice - naložení zavazadel do busu ve 4.45 hod., v 5.oo hod. mše sv. v Mysločovicích, odjezd v 5.35 hod. z "točky" 50 m od fary. Odjezd z Vyškova v 6.20 hod. - čerp.st. MOL (u dálnice), z Brna v 6.50 hod. - Opuštěná č. 2 (zastávka MHD - naproti Zvonařky, vedle Vaňkovky), z Prahy v 10.00 hod. - konečná stanice Metra B - Zličín. Dále jízda směrem na Rozvadov. Přejezd Německem - Norimberg, Heilbron, Saarbrücken, Francie pouze s hygienickými a bezpečnostními zastávkami. Nocleh v okolí Metz, hotel F1.

2. den: snídaně, odjezd do Remeše - korunovační město francouzských králů, prohlídka katedrály Notre Dame. Pamětní deska usmíření Němců a Francouzů. Rouen v Normandii - město z římské doby, říční přístav, za Viléma Dobyvatele patřilo k Anglii, k Francii připojeno až po stoleté válce zásluhou Johanky z Arku. Katedrála a historické centrum města, kde byla upálena sv. Johanka z Arku. Ubytování u sester Donum Dei v Lisieux. Večeře.

3. den: snídaně, účastna bohoslužbě k sv. Terezii z Lisieux s prohlídkou novorománské - byzantské baziliky sv. Terezie a klášter Karmel. Katedrála sv. Petra z 12. - 13. stol. Krátká zastávka (1hod) u moře v Honfleur, pitoreskní pobřeží ve Starém doku s úzkými domy s břidlicovými střechami. Jedinečný gotický dřevěný kostel sv. Kateřiny Alexandrijské. Ubytování v Lisieux, večeře.

4. den: snídaně. Odjezd do Chartres - prohlídka katedrály z doby rané gotiky, mše svatá. Orleans - prohlídka katedrály, jezdecký pomník Johanky z Arku ve starém městě. Nocleh hotel F1.

5. den: snídaně v hotelu. Odjezd do Paříže do čtvrti 21. stol. La Défense, kde uvidíme nejmodernější architekturu Paříže, nákupy v obchodním domě Auchan. Grande Arche, která je obložena tím nejkrásnějším kararským mramorem. Další zastávka bude u "Dámy Paříže" na Eiffelovce, pohled na město na Seině z výšky 300 m. Pak uděláme projížďku lodí po Seině, kdy budeme moci obdivovat významné stavby v blízkosti řeky. Ulice Rue du Bac, kde měla sv. Kateřina Laboure v roce 1830 zjevení P. Marie, zázračná medailka. Navečer zavítáme do čtvrti Montmartre, kde se tyčí bělostná bazilika Sacré Coeur, můžeme se nechat vymalovat na nám. Tertre. Nocleh hotel F1.

6. den: snídaně v hotelu. Celodenní pěší prohlídka města s návštěvou Louvre (4hod), vstupné. Procházka k státnímu centru umění a kultury George Pompidou, čtvrť Les Halles postavená na místech staré tržnice, kde je život Paříže sveden do podzemí (divadla, kina, kavárny, obchůdky...), kostel sv. Eustacha, radnice. Prohlídka ostrova Il de la Cité s katedrálou Notre Dame a areálem starého královského paláce Consiergerie se St. Chapell, Palác spravedlnosti. V 18,oo hod návrat do vlasti.

7. den: ráno příjezd na hranici ČR. Na našem území se zastavíme na oběd, návrat kolem 16. hodiny.


Stravování: 3x snídaně, 2x polopenze

Ubytování: 5x 2lůžkové pokoje

Cena zahrnuje:
dopravu luxusním autokarem s klimatizací, WC, videem, 3x nocleh se snídaněmi ve 2lůžkových pokojích v hotelu Formule 1 a 2x nocleh s polopenzí u řádových sester, pojištění léčebných výloh, pojištění na storno zájezdu, pojištění proti úpadku CK, odborný průvodce, doprovod kněze.

Cena nezahrnuje:
doporučené kapesné a vstupy 100 EUR,

Nástupní místa:
Mysločovice, Vyškov, Brno, Praha

Poznámka:
S sebou pohodlné oblečení a obuv pro chození po městě, také polštářek a deku pro noční jízdu, deštník, fotoaparát, v autobuse možnost občerstvení. Fakultativně možnost zajištění 2 obědů v restauraci v Paříži cca 8,5 EUR. Denně mše svatá.
Vjezdy našeho autobusu do Paříže budou řešeny později.

Změna programu vyhrazena! "Na cestu s námi vyjdi Pane!"


Zájezd pořádá: Mgr. Jindřich Miklas, Cestovní kancelář, 796 01 Prostějov, Pešinova 21, tel/fax: 582 338 411,E-mail: miklastour@miklastour.cz